industriegrond industriegronden industrieel vastgoed vastgoedmakelaar bedrijfsvastgoed
uw specialist
in commercieel vastgoed...

Op zoek naar een industriegrond?

Wie op zoek is naar een industriegrond voor zijn onderneming kan best even aankloppen bij vastgoedmakelaar Oreon Properties. Wij hebben niet alleen een goed zicht op de beschikbaarheid van industriegronden op de vastgoedmarkt, maar weten tevens ook waarop er gelet moet worden bij de aanschaf van een industriegrond die volledig voldoet aan uw noden en verwachtingen.

Een geschikt perceel als industriegrond

Het perceel dat u uitkiest als industriegrond verdient een grondige beoordeling. De vorm van het perceel moet daarbij zeker en vast in beschouwing genomen worden. Vierkante en rechthoekige percelen hebben immers meer commerciële waarde dan een driehoekige industriegrond, aangezien deze eerste twee het meest veelzijdig zijn. Bovendien moet de industriegrond voldoende groot zijn voor uw bedrijfsvastgoed, voor eventuele staanplaatsen voor vrachtwagens en voor goederen die buiten gestockeerd kunnen worden en niet binnen in de opslagruimte dienen te staan.

Wie op zoek is naar een industriegrond voor zijn onderneming kan best even aankloppen bij vastgoedmakelaar Oreon Properties.

Een industriegrond in de juiste zone

Voor u een industriegrond koopt of huurt is het tevens van belang om na te gaan bij het stadsbestuur in welke zone de bedrijfsgrond ligt. Bevindt de industriegrond zich in een industriezone die werd voorbehouden voor logistieke activiteiten, dan is de kans zeer klein dat een productiebedrijf zal worden toegelaten. Wenst u uw industrieel vastgoed aan het kanaal te vestigen en maakt u geen gebruik van deze waterweg, dan zullen de bevoegde instanties allicht met boetes werken om de vestiging op die locatie voor het bedrijf te ontmoedigen. Oreon Properties controleert bijvoorbeeld ook altijd of de industriegrond niet in een zone met een hoog risico op wateroverlast ligt, aangezien dit een weerslag heeft op de funderings- en verzekeringskosten. Tenslotte worden ook alle regels en wetgevingen nagegaan omtrent geluidsoverlast, milieuwetgeving, enz. om er zeker van te zijn dat er geen addertjes onder het gras zitten bij het huren of kopen van de industriegrond in kwestie.

Industriegronden binnen de haven zelf zijn doorgaans echter zeer moeilijk te krijgen: de meeste van deze gronden zijn concessiegronden waaraan specifieke voorwaarden zijn verbonden.

Locatieanalyse van uw industriegrond

Alle voorgaande aspecten worden door Oreon Properties gebundeld in een uitgebreide locatieanalyse. In deze analyse komt er bovendien ook een overzicht te staan van de aangrenzende transportwegen. Afhankelijk van uw beroepsactiviteit is het immers van belang om dichtbij een autosnelweg, treinstation of haven te liggen. Industriegronden binnen de haven zelf zijn doorgaans echter zeer moeilijk te krijgen: de meeste van deze gronden zijn concessiegronden waaraan specifieke voorwaarden zijn verbonden.

COMMERCIËLE properties
meest recente properties
Waarom kiezen voor oreon properties

Oreon Properties biedt u een ongeëvenaard inzicht in de vastgoedmarkt. Wie geïnteresseerd is in het (ver)huren of (ver)kopen van vastgoed kan bij ons terecht voor advies op maat en een grondige uitdieping van de mogelijkheden. Via onze extensieve databank linken wij bedrijfsvastgoed aan de juiste persoon.

Ook voor investeerders biedt Oreon Properties een ruime selectie aan opties. Of u nu een pand verhuurt of een bouwgrond koopt: Oreon Properties maakt een diepgaande analyse van het vastgoed voor u op. Daarenboven kan u rekenen op een volledig verslag van het rendement en van de mogelijke risico's.

wat wij onze klanten aanbieden
 • Een ethische aanpak
  Oreon Properties heeft bij het kopen, verkopen, huren en verhuren steeds oog voor de maatschappij en voor de strikte ethisch normen en waarden die beschreven staan in de deontologische code voor vastgoedmakelaars.
 • Een betrouwbaar label
  Oreon Properties is geaccrediteerd door RICS: een kwaliteitslabel voor vastgoedmakelaars dat aantoont dat wij volgens de hoogste internationale standaarden werken. U kan er dus op vertrouwen dat uw makelaar steeds uw belangen voorop stelt.
 • Waardevol advies
  Zowel voor ondernemingen als voor investeerders biedt Oreon Properties nuttig en toepasbaar advies die uw zoektocht naar geschikt bedrijfsvastgoed vergemakkelijkt. Onze ervaring in de vastgoedmarkt geven wij graag door aan onze klanten.
 • Een vakkundige aanpak
  Dankzij Oreon Properties hoeft u niet zelf de vastgoedmarkt uit te spitten. Wij vinden bedrijfsvastgoed dat aan uw eisen voldoet en filteren zelf door potentiële huurders en kopers.
 • Aanzienlijk gegevensbestand
  Oreon Properties regelt vastgoed voor de meest uiteenlopende bedrijven en klanten. Via onze databank hebt u dan ook meteen toegang tot een ruim aanbod aan beschikbare panden en gronden, en tot een extensief klantenbestand.
 • Professionele onderhandelingen
  Onderhandelingen kunnen dankzij de wettelijke formaliteiten betreffende vastgoed wel eens uitlopen. Oreon Properties neemt de onderhandelingen op zich en regelt de beste voorwaarden voor beide partijen.
maak vandaag nog een afspraak
Wij maken graag tijd voor u.
Kantoor in Herentals
industriegrond industriegronden industrieel vastgoed vastgoedmakelaar bedrijfsvastgoed
Lavendelweg 8, 2200 Herentals
industriegrond industriegronden industrieel vastgoed vastgoedmakelaar bedrijfsvastgoed
014/23 48 23
Kantoor in antwerpen
industriegrond industriegronden industrieel vastgoed vastgoedmakelaar bedrijfsvastgoed
Generaal Lemanstraat 45, 2018 Antwerpen
industriegrond industriegronden industrieel vastgoed vastgoedmakelaar bedrijfsvastgoed
03/689 66 55
Onderworpen aan RICS REABS (Real Estate Agency and Brokerage Standards), internationale praktijkstandaarden voor makelaars lees meer
Lid erkende vastgoedmakelaars BIV - erkenningsnr. 508100 - 200556
Ondernemingsnr. BE 0534.393.883
www.BIV.be - KB van 27 september 2006
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B, 1000 Brussel onderworpen aan de deontologische code