Investeren in vastgoed vastgoed vastgoedmakelaar Onroerende leasing vastgoedbeleggingen
uw specialist
in commercieel vastgoed...

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is niet altijd vanzelfsprekend. De verschillende formules, rendementen, BTW-tarieven en weinig transparante markt schrikken heel wat investeerders af. Toch is investeren in vastgoed absoluut de moeite waard wanneer u de juiste beleggingsmethode gevonden hebt. Oreon Properties adviseert u in al uw vastgoedbeleggingen.

Waarom investeren in vastgoed?

In de standaard beleggingsportefeuille valt vastgoed maar al te vaak uit de boot. Zonder reden, want investeren in vastgoed wordt gekenmerkt door een relatief stabiel rendement waarbij ook het vastgoed zelf doorgaans steeds in waarde stijgt. Er is dus zeker plaats voor commercieel vastgoed in een gezonde beleggingsportefeuille. Oreon Properties heeft als missie om beleggen in vastgoed aan te moedigen door onze klanten waardevolle, rendabele investeringen aan te reiken, waardoor een evenwichtige spreiding van de investeringsportfolio in de hand wordt gewerkt.

Oreon Properties heeft als missie om beleggen in vastgoed aan te moedigen door onze klanten waardevolle, rendabele investeringen aan te reiken.

Hoe investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Uw vastgoedmakelaar Oreon Properties gaat steeds samen met u na wat de beste handelswijze is voor u en uw onderneming. Zo bestaan er verschillende formules die, afhankelijk van uw situatie, het meest rendabel zullen zijn.

 

Onroerende leasing omvat een huur- en financieringscontract dat op het einde van het contract een aankoopoptie van maximum 15% van de waarde van de aankoop bevat. Het is bedoeld om investeringen in vaste activa te financieren.

 

Investeren in vastgoed kan ook door middel van Sale and rent back, waarbij de ondernemer die bijvoorbeeld nood heeft aan een financiering voor de ondersteuning van zijn export een grote cashflow kan vrijmaken door het bedrijfspand te verkopen en opnieuw te huren van de investeerder.

 

Sale en lease back is min of meer hetzelfde principe als een onroerende leasing, alleen gaat het hier om een bestaand gebouw. Een investeerder of bank investeert in vastgoed dat door het bedrijf terug geleased kan worden.

Bij investeren in vastgoed geldt echter, zoals bij elke investering, dat hoe hoger het rendement is, hoe hoger ook het risico zal zijn.

Investeren in vastgoed of niet?

Een goede investering wordt gekarakteriseerd door een zo hoog mogelijk, stabiel rendement. Bij investeren in vastgoed geldt echter, zoals bij elke investering, dat hoe hoger het rendement is, hoe hoger ook het risico zal zijn. De vastgoedmarkt is echter een weinig transparante markt. Met kennis van zake en ervaring in het vakgebied kunnen er door te investeren in vastgoed dus toch rendementen behaald worden die groter zijn dan het risico dat er genomen wordt. Men kan met andere woorden gouden zaken doen in vastgoedinvesteringen zolang men een gedegen kennis heeft van de markt.

Investeren in vastgoed met een vastgoedmakelaar

Onze adviseurs kunnen u helpen om de juiste keuze te maken bij het investeren in vastgoed. Oreon Properties doet waardebepalingen, legt u marktrendementen uit, staat u bij in het investeringsproces en werkt alle contractuele details uit. Met Oreon Properties als uw vastgoedmakelaar is uw investering dus in goede handen.

COMMERCIËLE properties
meest recente properties
Waarom kiezen voor oreon properties

Oreon Properties biedt u een ongeëvenaard inzicht in de vastgoedmarkt. Wie geïnteresseerd is in het (ver)huren of (ver)kopen van vastgoed kan bij ons terecht voor advies op maat en een grondige uitdieping van de mogelijkheden. Via onze extensieve databank linken wij bedrijfsvastgoed aan de juiste persoon.

Ook voor investeerders biedt Oreon Properties een ruime selectie aan opties. Of u nu een pand verhuurt of een bouwgrond koopt: Oreon Properties maakt een diepgaande analyse van het vastgoed voor u op. Daarenboven kan u rekenen op een volledig verslag van het rendement en van de mogelijke risico's.

wat wij onze klanten aanbieden
 • Een ethische aanpak
  Oreon Properties heeft bij het kopen, verkopen, huren en verhuren steeds oog voor de maatschappij en voor de strikte ethisch normen en waarden die beschreven staan in de deontologische code voor vastgoedmakelaars.
 • Een betrouwbaar label
  Oreon Properties is geaccrediteerd door RICS: een kwaliteitslabel voor vastgoedmakelaars dat aantoont dat wij volgens de hoogste internationale standaarden werken. U kan er dus op vertrouwen dat uw makelaar steeds uw belangen voorop stelt.
 • Waardevol advies
  Zowel voor ondernemingen als voor investeerders biedt Oreon Properties nuttig en toepasbaar advies die uw zoektocht naar geschikt bedrijfsvastgoed vergemakkelijkt. Onze ervaring in de vastgoedmarkt geven wij graag door aan onze klanten.
 • Een vakkundige aanpak
  Dankzij Oreon Properties hoeft u niet zelf de vastgoedmarkt uit te spitten. Wij vinden bedrijfsvastgoed dat aan uw eisen voldoet en filteren zelf door potentiële huurders en kopers.
 • Aanzienlijk gegevensbestand
  Oreon Properties regelt vastgoed voor de meest uiteenlopende bedrijven en klanten. Via onze databank hebt u dan ook meteen toegang tot een ruim aanbod aan beschikbare panden en gronden, en tot een extensief klantenbestand.
 • Professionele onderhandelingen
  Onderhandelingen kunnen dankzij de wettelijke formaliteiten betreffende vastgoed wel eens uitlopen. Oreon Properties neemt de onderhandelingen op zich en regelt de beste voorwaarden voor beide partijen.
maak vandaag nog een afspraak
Wij maken graag tijd voor u.
Kantoor in Herentals
Investeren in vastgoed vastgoed vastgoedmakelaar Onroerende leasing vastgoedbeleggingen
Lavendelweg 8, 2200 Herentals
Investeren in vastgoed vastgoed vastgoedmakelaar Onroerende leasing vastgoedbeleggingen
014/23 48 23
Kantoor in antwerpen
Investeren in vastgoed vastgoed vastgoedmakelaar Onroerende leasing vastgoedbeleggingen
Generaal Lemanstraat 45, 2018 Antwerpen
Investeren in vastgoed vastgoed vastgoedmakelaar Onroerende leasing vastgoedbeleggingen
03/689 66 55
Onderworpen aan RICS REABS (Real Estate Agency and Brokerage Standards), internationale praktijkstandaarden voor makelaars lees meer
Lid erkende vastgoedmakelaars BIV - erkenningsnr. 508100 - 200556
Ondernemingsnr. BE 0534.393.883
www.BIV.be - KB van 27 september 2006
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B, 1000 Brussel onderworpen aan de deontologische code