kmo-unit Kmo-units kmo-unit te huur kantoorgebouw magazijn
uw specialist
in commercieel vastgoed...

Ondernemen en investeren in een kmo-unit

Ieder jaar zien tientallen duizenden startende ondernemingen het levenslicht. Dit bloeiende ondernemersklimaat zorgt voor werkgelegenheid, economische groei en een gezonde conjunctuur. Hoewel veel beginnende bedrijven in onze huidige, online gerichte maatschappij geen nood meer hebben aan een fysieke werkplek, is dit nog steeds eerder een uitzondering dan de regel. Voor kmo’s die wél een fysieke werkplek nodig hebben maar waarvoor een heel kantoorgebouw of magazijn geen noodzaak is, is de kmo-unit de perfecte oplossing.

Een kmo-unit huren als ondernemer

Kmo-units bestaan uit kleinere bedrijfspanden die samen gegroepeerd zijn in een park. De afmetingen en voorzieningen kunnen per park zeer uiteenlopend zijn, maar de meeste kmo-units worden gekenmerkt door mede-eigendom, waardoor gemeenschappelijke onkosten en faciliteiten gedeeld kunnen worden. Vaak heerst er een sterk gevoel van gemeenschap tussen de verschillende ondernemers, waarbij de bedrijven elkaar kunnen versterken en zelfs business kunnen genereren. Een kmo-unit biedt dus heel wat voordelen voor een beginnende ondernemer en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Voor kmo’s die wél een fysieke werkplek nodig hebben maar waarvoor een heel kantoorgebouw of magazijn geen noodzaak is, is de kmo-unit de perfecte oplossing.

Investeren in een kmo-unit

Ook als investering is een kmo-unit bijzonder interessant. Kleinere gebouwen die op hun eigen perceel staan of beschikken over ruimte voor buitenopslag zijn moeilijk te vinden. Toch is er behoorlijk wat vraag naar, alsook kmo-units met een beperkte oppervlakte. Zowel een aparte kmo-unit kopen als een volledige structuur verwerven om de units apart te verhuren behoort tot de mogelijkheden. Voor advies kan u altijd terecht bij uw gespecialiseerde vastgoedmakelaar, Oreon Properties.

Kmo-units bestaan uit kleinere bedrijfspanden die samen gegroepeerd zijn in een park.

Een kmo-unit kopen: waarmee hou ik rekening?

Wie een kmo-unit te huur wil aanbieden houdt echter best wel rekening met enkele belangrijke aspecten. Bij het aankopen van een volledige nieuwbouw kmo-unit valt het kostenplaatje bijvoorbeeld meestal hoger uit dan enkel de constructiekosten. Ook dienen zowel de investeerder als de eindgebruiker de beheerskosten en de gemeenschappelijke kosten indachtig te houden. Specifiek naar investeerders toe hebben de uiteindelijk bedrijfsactiviteiten die er in de kmo-unit zullen plaatsvinden een weerslag op het rendement: voor opslag van goederen of voor productie bestaan er bijvoorbeeld verschillende regelingen wat betreft het al dan niet kunnen aanrekenen van de BTW.

Oreon adviseert in het huren of kopen van een kmo-unit

Wilt u een kmo-unit huren om uw onderneming de plaats te geven die ze verdient, of een kmo-unit kopen als doordachte investering? Dan kan u met al uw vragen en voor persoonlijke begeleiding terecht bij Oreon Properties. Wij bieden advies op maat, leggen alle aandachtspunten op tafel en maken de volledige berekening voor u op wanneer u interesse hebt in een bepaald pand of bedrijfsvastgoed. U kan ons altijd bereiken op het nummer +32 (0)14 23 48 23.

COMMERCIËLE properties
meest recente properties
Waarom kiezen voor oreon properties

Oreon Properties biedt u een ongeëvenaard inzicht in de vastgoedmarkt. Wie geïnteresseerd is in het (ver)huren of (ver)kopen van vastgoed kan bij ons terecht voor advies op maat en een grondige uitdieping van de mogelijkheden. Via onze extensieve databank linken wij bedrijfsvastgoed aan de juiste persoon.

Ook voor investeerders biedt Oreon Properties een ruime selectie aan opties. Of u nu een pand verhuurt of een bouwgrond koopt: Oreon Properties maakt een diepgaande analyse van het vastgoed voor u op. Daarenboven kan u rekenen op een volledig verslag van het rendement en van de mogelijke risico's.

wat wij onze klanten aanbieden
 • Een ethische aanpak
  Oreon Properties heeft bij het kopen, verkopen, huren en verhuren steeds oog voor de maatschappij en voor de strikte ethisch normen en waarden die beschreven staan in de deontologische code voor vastgoedmakelaars.
 • Een betrouwbaar label
  Oreon Properties is geaccrediteerd door RICS: een kwaliteitslabel voor vastgoedmakelaars dat aantoont dat wij volgens de hoogste internationale standaarden werken. U kan er dus op vertrouwen dat uw makelaar steeds uw belangen voorop stelt.
 • Waardevol advies
  Zowel voor ondernemingen als voor investeerders biedt Oreon Properties nuttig en toepasbaar advies die uw zoektocht naar geschikt bedrijfsvastgoed vergemakkelijkt. Onze ervaring in de vastgoedmarkt geven wij graag door aan onze klanten.
 • Een vakkundige aanpak
  Dankzij Oreon Properties hoeft u niet zelf de vastgoedmarkt uit te spitten. Wij vinden bedrijfsvastgoed dat aan uw eisen voldoet en filteren zelf door potentiële huurders en kopers.
 • Aanzienlijk gegevensbestand
  Oreon Properties regelt vastgoed voor de meest uiteenlopende bedrijven en klanten. Via onze databank hebt u dan ook meteen toegang tot een ruim aanbod aan beschikbare panden en gronden, en tot een extensief klantenbestand.
 • Professionele onderhandelingen
  Onderhandelingen kunnen dankzij de wettelijke formaliteiten betreffende vastgoed wel eens uitlopen. Oreon Properties neemt de onderhandelingen op zich en regelt de beste voorwaarden voor beide partijen.
maak vandaag nog een afspraak
Wij maken graag tijd voor u.
Kantoor in Herentals
kmo-unit Kmo-units kmo-unit te huur kantoorgebouw magazijn
Lavendelweg 8, 2200 Herentals
kmo-unit Kmo-units kmo-unit te huur kantoorgebouw magazijn
014/23 48 23
Kantoor in antwerpen
kmo-unit Kmo-units kmo-unit te huur kantoorgebouw magazijn
Generaal Lemanstraat 45, 2018 Antwerpen
kmo-unit Kmo-units kmo-unit te huur kantoorgebouw magazijn
03/689 66 55
Onderworpen aan RICS REABS (Real Estate Agency and Brokerage Standards), internationale praktijkstandaarden voor makelaars lees meer
Lid erkende vastgoedmakelaars BIV - erkenningsnr. 508100 - 200556
Ondernemingsnr. BE 0534.393.883
www.BIV.be - KB van 27 september 2006
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B, 1000 Brussel onderworpen aan de deontologische code