loods loodsen loods huren opslagplaats vastgoedmakelaar
uw specialist
in commercieel vastgoed...

Een loods geeft uw onderneming de ruimte

Ondernemingen die nood hebben aan wat extra ruimte kunnen hun activiteiten aanzienlijk uitbreiden door het huren of kopen van een loods. De veelzijdigheid van een grote overspanning, veel opslagplaats, hoge plafonds en een aangepaste indeling maakt van een loods de perfecte plaats voor een heel scala van bedrijfsactiviteiten. Denkt u eraan een loods, magazijn of opslagruimte te huren of te kopen? Vraag dan zeker raad aan uw vastgoedmakelaar voor een vlotte zoektocht en transactie.

Capaciteit en type loods

Een loods huren of kopen brengt heel wat aandachtspunten met zich mee. Houd hierbij steeds in gedachten waarvoor de loods zal moeten dienen, hoeveel capaciteit u werkelijk nodig hebt en wat de algemene en/of bijkomende onkosten zullen zijn. Een opslagplaats met stalen structuur en sandwichpanelen is bijvoorbeeld zeer flexibel doordat extra ramen, deuren of poorten eenvoudig kunnen worden bijgemaakt. Een wit gecoat steeldeck, metalen balken en kolommen, geven bovendien een ruim, open gevoel.

Ondernemingen die nood hebben aan wat extra ruimte kunnen hun activiteiten aanzienlijk uitbreiden door het huren of kopen van een loods.

Faciliteiten in uw loods

Denk steeds op voorhand na over de faciliteiten die uw loods zal nodig hebben om uw onderneming optimaal te kunnen ontplooien. Zo kunnen er in een loods gemakkelijk onderverdelingen worden bijgemaakt, maar moet men uiteraard steeds rekening houden met de structuur van de loods. Zorg er voor dat de loods die u op het oog heeft steeds over minimum 6 meter vrije hoogte beschikt voor een ideaal groei- en verkooppotentieel, ook al hebt u deze hoogte niet onmiddellijk nodig. Hogere loodsen zijn geschikt voor meerdere soorten bedrijfsactiviteiten en hier is de meeste vraag voor op de markt. Voor loodsen die een hoge in- en outflow kennen van goederen of voor een loods die gebruikt zal worden voor logistieke doeleinden is een betonnen structuur meestal aangewezen om de constructie te beschermen in geval van een aanrijding.

Denkt u eraan een loods, magazijn of opslagruimte te huren of te kopen?

Een loods met of zonder isolatie

Wie een loods als investering wil kopen doet er goed aan om uitgebreid de energiewaarden en regelgevingen na te gaan. Komt er een verwarmings- of koelingsinstallatie, dan moet het magazijn namelijk EPB-conform zijn. Extra isolatie betekent een extra kost, maar bedrijven met een lange termijn visie zien er zeker het nut van in. Achteraf isoleren is echter duur en onpraktisch, kies dus voor een loods die al voldoet aan de opgelegde normen of die deze zelfs overschrijdt. Is een klimatisatie-installatie geen vereiste voor uw bedrijfsactiviteiten? Bedenk dan wel dat een loods zonder isolatie ook achteraf moeilijker van de hand te doen is!

Oreon adviseert bij het vinden van de geschikte loods

Hebt u een loods of opslagplaats op het oog? Kom dan zeker langs bij uw vastgoedmakelaar, Oreon Properties. Wij gaan na wat u nodig hebt om uw onderneming te huisvesten onder de beste omstandigheden en of de loods voldoet aan de verschillende reglementeringen. Ook voor het opstellen en het afhandelen van het contract kan u steeds een beroep op ons doen! Geïnteresseerd? Bel ons op het nummer +32 (0)14 23 48 23.

COMMERCIËLE properties
meest recente properties
Waarom kiezen voor oreon properties

Oreon Properties biedt u een ongeëvenaard inzicht in de vastgoedmarkt. Wie geïnteresseerd is in het (ver)huren of (ver)kopen van vastgoed kan bij ons terecht voor advies op maat en een grondige uitdieping van de mogelijkheden. Via onze extensieve databank linken wij bedrijfsvastgoed aan de juiste persoon.

Ook voor investeerders biedt Oreon Properties een ruime selectie aan opties. Of u nu een pand verhuurt of een bouwgrond koopt: Oreon Properties maakt een diepgaande analyse van het vastgoed voor u op. Daarenboven kan u rekenen op een volledig verslag van het rendement en van de mogelijke risico's.

wat wij onze klanten aanbieden
 • Een ethische aanpak
  Oreon Properties heeft bij het kopen, verkopen, huren en verhuren steeds oog voor de maatschappij en voor de strikte ethisch normen en waarden die beschreven staan in de deontologische code voor vastgoedmakelaars.
 • Een betrouwbaar label
  Oreon Properties is geaccrediteerd door RICS: een kwaliteitslabel voor vastgoedmakelaars dat aantoont dat wij volgens de hoogste internationale standaarden werken. U kan er dus op vertrouwen dat uw makelaar steeds uw belangen voorop stelt.
 • Waardevol advies
  Zowel voor ondernemingen als voor investeerders biedt Oreon Properties nuttig en toepasbaar advies die uw zoektocht naar geschikt bedrijfsvastgoed vergemakkelijkt. Onze ervaring in de vastgoedmarkt geven wij graag door aan onze klanten.
 • Een vakkundige aanpak
  Dankzij Oreon Properties hoeft u niet zelf de vastgoedmarkt uit te spitten. Wij vinden bedrijfsvastgoed dat aan uw eisen voldoet en filteren zelf door potentiële huurders en kopers.
 • Aanzienlijk gegevensbestand
  Oreon Properties regelt vastgoed voor de meest uiteenlopende bedrijven en klanten. Via onze databank hebt u dan ook meteen toegang tot een ruim aanbod aan beschikbare panden en gronden, en tot een extensief klantenbestand.
 • Professionele onderhandelingen
  Onderhandelingen kunnen dankzij de wettelijke formaliteiten betreffende vastgoed wel eens uitlopen. Oreon Properties neemt de onderhandelingen op zich en regelt de beste voorwaarden voor beide partijen.
maak vandaag nog een afspraak
Wij maken graag tijd voor u.
Kantoor in Herentals
loods loodsen loods huren opslagplaats vastgoedmakelaar
Lavendelweg 8, 2200 Herentals
loods loodsen loods huren opslagplaats vastgoedmakelaar
014/23 48 23
Kantoor in antwerpen
loods loodsen loods huren opslagplaats vastgoedmakelaar
Generaal Lemanstraat 45, 2018 Antwerpen
loods loodsen loods huren opslagplaats vastgoedmakelaar
03/689 66 55
Onderworpen aan RICS REABS (Real Estate Agency and Brokerage Standards), internationale praktijkstandaarden voor makelaars lees meer
Lid erkende vastgoedmakelaars BIV - erkenningsnr. 508100 - 200556
Ondernemingsnr. BE 0534.393.883
www.BIV.be - KB van 27 september 2006
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B, 1000 Brussel onderworpen aan de deontologische code