magazijn Magazijnen nieuwbouw magazijn kantoren vastgoedinvestering
uw specialist
in commercieel vastgoed...

De flexibiliteit van een magazijn

Is uw onderneming klaar om te groeien? Dan is het huren of kopen van een magazijn een logische volgende stap. De nood aan uitbreiding is meestal een logisch gevolg voor bedrijven die druk in de weer zijn met hun ontwikkeling. Ziet u de aankoop van een magazijn eerder als een rendabele vastgoedinvestering? Oreon Properties staat u bij met advies en actie in elke stap van het (ver)huren of (ver)kopen van een magazijn.

Uw magazijn verbouwen

Het grote voordeel van een magazijn is dat het een bijzonder veelzijdig bedrijfspand is. Als opslagruimte, voor logistieke doeleinden, voor bedrijfsactiviteiten of voor handel: met een magazijn kan u letterlijk alle kanten op. Magazijnen zijn te vinden in verschillende oppervlakten, capaciteiten, hoogtes, enz. U kan het magazijn ook ombouwen tot kantoren of studio’s door het optrekken van wanden, tussenschotten en andere faciliteiten die doorgaans gemakkelijk te plaatsen zijn. Sommige vroegere magazijnen of bedrijfspanden, vaak gelegen in stadscentra, worden omgebouwd tot statische kantoren of loften.

Dan is het huren of kopen van een magazijn een logische volgende stap.

Magazijn op maat

Toch kan u best ook rekening houden met de voorzieningen die al aanwezig zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een magazijn kiest waar er voldoende capaciteit voorhanden is, liefst met wat reserve. Verzeker u er ook van dat het plafond hoog genoeg is, niet enkel voor de eventuele stapeling van goederen, maar ook voor mogelijke transportsystemen, verlichting of vrachtvervoer. Zal de vloer zware lasten moeten dragen? Controleer dan zeker de draagkracht van de vloer en let op met vloerverwarming. Het bevestigen van stapelrekken of machines op de vloer is dan vrijwel uitgesloten. Worden er kantoren gehuisvest in het magazijn? Dan zijn isolatie en een gepaste klimatisatie-installatie onmisbaar. Een zware kost die vaak over het hoofd wordt gezien, is de verplichting van het werken met ramen en muren met een verhoogde brandweerstand.

Oreon Properties staat u bij met advies en actie in elke stap van het (ver)huren of (ver)kopen van een magazijn.

Uw magazijn aanpassen

Een gebouw moet makkelijk en met een minimum aan kosten aanpasbaar zijn aan een volgende activiteit. Voor magazijnen vertaalt dit zich in vrije hoogte, maar ook in een soepele modificatie van de verhouding magazijnruimte versus kantoorruimte. Ga voor alle aanpassingen die een invloed hebben op de structuur van het gebouw steeds te rade bij een architect om de stevigheid van de constructie ten allen tijde te vrijwaren!

Vastgoedinvesteringen in magazijnen

Investeren in een magazijn, opslagruimte of loods is bij een weloverwogen keuze, zeker de moeite waard. Om een vlotte verhuur te verzekeren zijn er wel enkele factoren waar u aan moet denken. Zo is een magazijn enkel geschikt om werknemers tewerk te stellen wanneer het conform is met de EPB-normen voor verwarmde/gekoelde bedrijven. In het geval van een nieuwbouw magazijn heeft de activiteit van de huurder van het bedrijfspand een weerslag op het rendement. Bij opslag kan men werken met een contract van terbeschikkingstelling en dient u de teruggevorderde BTW van de bouwwerken niet terug te storten. In het geval van een productie-activiteit zal de investeerder de BTW moeten terugbetalen.

COMMERCIËLE properties
meest recente properties
Waarom kiezen voor oreon properties

Oreon Properties biedt u een ongeëvenaard inzicht in de vastgoedmarkt. Wie geïnteresseerd is in het (ver)huren of (ver)kopen van vastgoed kan bij ons terecht voor advies op maat en een grondige uitdieping van de mogelijkheden. Via onze extensieve databank linken wij bedrijfsvastgoed aan de juiste persoon.

Ook voor investeerders biedt Oreon Properties een ruime selectie aan opties. Of u nu een pand verhuurt of een bouwgrond koopt: Oreon Properties maakt een diepgaande analyse van het vastgoed voor u op. Daarenboven kan u rekenen op een volledig verslag van het rendement en van de mogelijke risico's.

wat wij onze klanten aanbieden
 • Een ethische aanpak
  Oreon Properties heeft bij het kopen, verkopen, huren en verhuren steeds oog voor de maatschappij en voor de strikte ethisch normen en waarden die beschreven staan in de deontologische code voor vastgoedmakelaars.
 • Een betrouwbaar label
  Oreon Properties is geaccrediteerd door RICS: een kwaliteitslabel voor vastgoedmakelaars dat aantoont dat wij volgens de hoogste internationale standaarden werken. U kan er dus op vertrouwen dat uw makelaar steeds uw belangen voorop stelt.
 • Waardevol advies
  Zowel voor ondernemingen als voor investeerders biedt Oreon Properties nuttig en toepasbaar advies die uw zoektocht naar geschikt bedrijfsvastgoed vergemakkelijkt. Onze ervaring in de vastgoedmarkt geven wij graag door aan onze klanten.
 • Een vakkundige aanpak
  Dankzij Oreon Properties hoeft u niet zelf de vastgoedmarkt uit te spitten. Wij vinden bedrijfsvastgoed dat aan uw eisen voldoet en filteren zelf door potentiële huurders en kopers.
 • Aanzienlijk gegevensbestand
  Oreon Properties regelt vastgoed voor de meest uiteenlopende bedrijven en klanten. Via onze databank hebt u dan ook meteen toegang tot een ruim aanbod aan beschikbare panden en gronden, en tot een extensief klantenbestand.
 • Professionele onderhandelingen
  Onderhandelingen kunnen dankzij de wettelijke formaliteiten betreffende vastgoed wel eens uitlopen. Oreon Properties neemt de onderhandelingen op zich en regelt de beste voorwaarden voor beide partijen.
maak vandaag nog een afspraak
Wij maken graag tijd voor u.
Kantoor in Herentals
magazijn Magazijnen nieuwbouw magazijn kantoren vastgoedinvestering
Lavendelweg 8, 2200 Herentals
magazijn Magazijnen nieuwbouw magazijn kantoren vastgoedinvestering
014/23 48 23
Kantoor in antwerpen
magazijn Magazijnen nieuwbouw magazijn kantoren vastgoedinvestering
Generaal Lemanstraat 45, 2018 Antwerpen
magazijn Magazijnen nieuwbouw magazijn kantoren vastgoedinvestering
03/689 66 55
Onderworpen aan RICS REABS (Real Estate Agency and Brokerage Standards), internationale praktijkstandaarden voor makelaars lees meer
Lid erkende vastgoedmakelaars BIV - erkenningsnr. 508100 - 200556
Ondernemingsnr. BE 0534.393.883
www.BIV.be - KB van 27 september 2006
Onder controle van BIV Luxemburgstraat 16B, 1000 Brussel onderworpen aan de deontologische code